Care sunt pasii pentru vanzarea unei case ?

Care sunt pasii pentru vanzarea unei case ?

Vanzarea unei case se poate face foarte simplu ,daca respectam trei pasi:

Primul pas:

Pentru a putea pune in vanzare o casa, trebuie sa avem in vedere anumite lucruri, unul dintre ele este verificarea actelor de proprietate daca avem cadastru si intabulare, certificatul energetic, impozitul pe caladire achitat la D.I.T.L pentru ca avem nevoie de certificatul fiscal la vanzare. Daca toate actele sunt in regula ,trebuie sa avem in vedere o evaluare de piata, pentru a vedea care este valoarea de piata a casei de vanzare care dorim sa o vindem.

Atentie! Evaluarea trebuie facuta de o persoana acreditata in domeniul imobiliar ,si nu in ultimul rand sa fie facuta cu impartialitate. Daca persoana desemnata de dumneavoastra reprezinta o agentie imobiliara cu siguranta persoana va avea tendinta sa subevalueze in speranta ca va putea sa vanda casa mai repede, chiar daca comisionul va fi diminuat.

Tot la primul pas trebuie sa avem in vedere ca proprietatea, casa de vanzare sa fie prezentata curata, igenizata si daca este posibil golita de mobilier ,daca pretul cerut de dumneavoastra nu include si mobilierul. O casa de vanzare igenizata, curata si fara mobilier va da foarte bine la vizionare.

Pasul doi:

La pasul doi trebuie sa avem in vedere promovarea casei prin anunturi imobiliare, acest lucru este foarte important. Pentru a promova casa trebuie un set de fotografii pentru prezentare.Dupa realizarea fotografiilor urmeaza publicitatea imobiliara pe internet, insa aici trebuie facuta pe mai multe site-uri, pentru a promova acolo unde trebuie, ar fi bine sa tastam pe google urmatoarele cuvinte: case proprietari, imobiliare proprietari, imobiliare fara comision, anuturi proprietari, anunturi imobiliare, apartamente proprietari, case de vanzare . Site-urile listate in urama acestor cautari  sunt recomandate pentru promovare.

Pasul trei:

La pasul trei trebuie sa tinem cont de faptul ca negocierea se incadreaza in maximul de 5% din valoarea casei, sa tinem cont ca trebuie sa mai platim si impozit pe transferul de proprietate.

Atentie! Perfectarea actelor de proprietate se face exclusiv la notariat cu respectarea normelor in viogoare!

Suntem bucurosi sa va fim de ajutor, asa ca sfaturile venite de la un expert imobiliar sa fie importante in pregatirea unei vanzari imobiliare.

Cu stima, expert imobiliar Eugen Chis, de la  www.bazaruldecase.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *